Известие

Collapse
No announcement yet.

Индикации (лампи) на арматурното табло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги с JTD-та я малко помощ???Алфата от подписа ми 1999г от както съм я купил лампата за подгревните свещи никога не е светвала!Мислех че е изгоряла!Свалям денс километража и смених всички лампички отзад!ОК!Но въпросната лампа не може да се смени защото е запоена за платката поне аз доколкото видях!Някои сменявал ли е въпросната лампа и да каже кога свети и кога не!А между другото ходих на диагностика и ми казаха че всички подгревни свещи са ми изгорели и 4-те(още не са сменени) при това полжение аз мислия че лампата трябва да свети постоянно а не въобще да не свети!Някои ако знае да помага!И ако знаете как се сменява лампата също кажете???
    Fiat Punto 1.2 75 ELX
    EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
    EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
    EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

То е светодиод който много рядко гори,но по-добре си смени първо свещите и тогава ако не светва пробвай да го смениш (той е запоен)!
      Когато има изгоряла свещ лампата светва нормално докато подгрява и после с малка пауза започва да мига около 20 сек.,но при изгорели 4 свещи... не знам дали изобщо светва...

Какво направи с километража, бях обещал да разменим таблата, но покрай Великден не бях в Пк?
      Last edited by 455115; d.m.y г., 21:51.

Comment

Километража още не съм го пипал.Живи и здрави като се събираме ще го видиме че аз не съм много запознат и ще трябва помощ от някои!Мерси все пак за инфото свещите до 1 седмица ще ги сменям че малко сега финансова криза а искам да сложа някои по-качествени.
        Fiat Punto 1.2 75 ELX
        EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
        EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

Първоначално публикувано от Vlado_PK Покажи съобщение
          Километража още не съм го пипал.Живи и здрави като се събираме ще го видиме че аз не съм много запознат и ще трябва помощ от някои!Мерси все пак за инфото свещите до 1 седмица ще ги сменям че малко сега финансова криза а искам да сложа някои по-качествени.
          Каквото те интересува питай,в тази кола почти няма нещо което да не съм разглобявал. Ако искаш да ти дам едно тел. на лично като те интересува нещо да питаш.

Comment

Колега да си телефончето на лично нещо ако имам по-големи затруднения да ти досаждам!
            Fiat Punto 1.2 75 ELX
            EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
            EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

Колеги с JTD-та я малко помощ???Алфата от подписа ми 1999г от както съм я купил лампата за подгревните свещи никога не е светвала!Мислех че е изгоряла!Свалям денс километража и смених всички лампички отзад!ОК!Но въпросната лампа не може да се смени защото е запоена за платката поне аз доколкото видях!Някои сменявал ли е въпросната лампа и да каже кога свети и кога не!А между другото ходих на диагностика и ми казаха че всички подгревни свещи са ми изгорели и 4-те(още не са сменени) при това полжение аз мислия че лампата трябва да свети постоянно а не въобще да не свети!Някои ако знае да помага!И ако знаете как се сменява лампата също кажете???
              Светодиод е, не лампа. Сменя се с поялника Но е почти невероятно да изгори. Все пак провери го първо с мултицет преди да ръчкаш. Ако не знаеш как, по-добре не пипай а занеси на някой електронен техник.

ПС: Има вероятност да е умишлено прекъснато от някъде за да не свети и да индицира проблема. На един приятел така му бяха откачили лампата за инжекциона (имаше проблем), за да не свети и колата да се продаде
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                Светодиод е, не лампа. Сменя се с поялника Но е почти невероятно да изгори. Все пак провери го първо с мултицет преди да ръчкаш. Ако не знаеш как, по-добре не пипай а занеси на някой електронен техник.

ПС: Има вероятност да е умишлено прекъснато от някъде за да не свети и да индицира проблема. На един приятел така му бяха откачили лампата за инжекциона (имаше проблем), за да не свети и колата да се продаде
                Възможно е и нарочно да е прекъснато защото като разглобих целия километраж отзад на платката беше драснато с нещо като отверка по една от пистите дали е умишлено или не не знам!
                Fiat Punto 1.2 75 ELX
                EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
                EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

Възможно е и нарочно да е прекъснато защото като разглобих целия километраж отзад на платката беше драснато с нещо като отверка по една от пистите дали е умишлено или не не знам!
                  Ами в такъв случай огледай хубаво дали е прекъсната пистата.

Comment

Утре ще погледна колега мерси за насоката!
                    Fiat Punto 1.2 75 ELX
                    EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
                    EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

За да не пиша нова тема , ще попитам тук - Бутонът за задния капак отляво на този за аварийните свети ли ви нощно време ?
                      Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                        По същата причина предния собственик на мойта беше резнал датчиците на накладките... И да ползвам малко темата. Лампа 8(ако не се лъжа) дето мяза на фенерче, след смяна на свещите почна от време на време като дам на контакт преди да запаля да не изгасва. Иначе си пали нормално и си работи нормално. Възможни проблеми ?
                        П.С. Нямам газова само на бензин !!!
                        Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                        Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                        Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Първоначално публикувано от alfapz Покажи съобщение
                          За да не пиша нова тема , ще попитам тук - Бутонът за задния капак отляво на този за аварийните свети ли ви нощно време ?
                          Свети. И този отдясно също

Comment

При мен пък отляво на червеният бутон за включване на аварийните има "псевдо бутон" - "копче" /иначе си свети/, което не се натиска и съответно нищо не активира.
                            Също така долу в ляво на километража има копче малко четвъртито, което би следвало да е за нуллллиране на временните стойности на изминатите километри, което нито се натиска, нито се дърпа и не се и върти - стои кат паметник гипсирано
                            ALFA 146 1.6 TWIN SPARK 2000 г. 120 к. с.

Comment

Първоначално публикувано от Nikinew Покажи съобщение
                              При мен пък отляво на червеният бутон за включване на аварийните има "псевдо бутон" - "копче" /иначе си свети/, което не се натиска и съответно нищо не активира.
                              Това копче ти е за халогените, явно нямаш

Comment

Първоначално публикувано от Nikinew Покажи съобщение
                                ...Също така долу в ляво на километража има копче малко четвъртито, което би следвало да е за нуллллиране на временните стойности на изминатите километри, което нито се натиска, нито се дърпа и не се и върти - стои кат паметник гипсирано
                                Не е изключено да ти е разглобяван километража и да са загубили частта която предава натиска от бутончето към платката на таблото. Иначе това бутонче е за нулиране на трип-километража. Натиска се и се задържа за около 2 секунди за да нулира.

Comment

Working...
                                X